Verkoopproces

Wonen in De Oude Boomgaert
Zo werkt het!

Zorg dat je niets mist! Je kunt je nu al aanmelden als geïnteresseerde voor de woningen, dan brengen wij je als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en stappen in het verkoopproces. De verkoop van de kavels is reeds gestart en  in het najaar van 2020 komen ook de woningen in de verkoop. Je kunt nu al jouw bouwnummervoorkeur doorgeven.

De voorlopige planning van de eerste stappen in het verkoopproces is als volgt: 

Voor de woningen:

Stap 1 – Interesse tonen
Eerder kon je meedenken over de plannen, door na je aanmelding je woonwensen aan ons door te geven. De plannen voor de woningen zijn inmiddels verder uitgewerkt.

Stap 2 – Bouwnummervoorkeur doorgeven
Tot 23 juni was het mogelijk om jouw bouwnummervoorkeur door te geven en hiermee een streepje voor te krijgen bij de toewijzing. Jouw bouwnummervoorkeuren kun je bekijken in je account onder "mijn woning"

Stap 3 – Start (voor)verkoop/presale
De officiele (online) inschrijving voor de woningen van De Oude Boomgaert is gesloten. Je kunt je nog wel inschrijven als resevekandiaat. Bij woningen de prijslijst, de voorwaarden en de folder downloaden. 

Inschrijven doe je door het digitale inschrijfformulier woningen in jouw account compleet in te vullen en te ondertekenen. De volgorde van inschrijving is niet bepalend voor de toewijzing dus neem rustig de tijd. Rond het formulier wel voor de deadline af. (let op jouw voorgaande inschrijving is niet voldoende voor de toewijzing je moet hiervoor echt het digitale inschrijfformulier woningen invullen)

Om teleurstelling te voorkomen en het toewijzingsproces zo goed mogelijk te stroomlijnen, kijken we naar jouw inkomen. De hoogte van je inkomen is niet bepalend voor toewijzing, we willen alleen voorkomen dat mensen een woning toegewezen krijgen die ze niet kunnen financieren. Uiteraard houden we hierbij rekening met de wet op de privacy. Het is ook mogelijk om een hypotheekverklaring te uploaden. 

In de week van 24 augustus vindt de toewijzing plaats en hoor je of jij uitgenodigd wordt voor een optiegesprek bij de makelaar/verkoopmanager. 

Stap 4 – Woning samenstellen
Vanaf start verkoop zal er een meer- en minderwerklijst beschikbaar zijn, met daarin opgenomen de meest voorkomende optiemogelijkheden. Je kan jouw woning namelijk samenstellen op basis van je wensen. 

Stap 5 – Start bouw
In de loop van de tijd zullen we een voorlopige planning met betrekking tot de start van de bouw communiceren. Nadere informatie volgt.

 

Voor de kavels:

Stap 1 - Interesse tonen
Eerder kon je meedenken over de plannen, door na je aanmelding je woonwensen aan ons door te geven. De plannen voor de woningen zijn inmiddels verder uitgewerkt.

Stap 2 - Kavelvoorkeur doorgeven
Via de interactieve kaart heb jij je favoriete kavel aan ons doorgegeven. Heb je dit gedaan voor 12 augustus 2019 dan heb je een streepje voor tijdens het toewijzen van de kavels. 

Stap 3 – Inschrijven en koopovereenkomst tekenen
De inschrijving is  gesloten. De kavels zijn toegwezen. Je kunt je nog als resevekandidaat inschrijven. Dit doe je door het digitale inschrijfformulier op de website in te vullen. Hoe dit precies werkt lees je hier.  

Stap 4 – Woning samenstellen
Tot in detail bepalen hoe jouw huis eruit komt te zien. Een huis dat volledig voldoet aan jouw eisen en wensen, voor zowel binnen- als buitenkant. Met veel ruimte in én om het huis. Staat dit op jouw wensenlijst? Ga ervoor! Zelf bouwen is namelijk minder moeilijk dan je denkt. Belangrijk is goed inzichtelijk te hebben welke beslissingen je op welk moment moet nemen. Dit stappenplan helpt je daarbij. Vanaf de aankoop van de kavel tot aan de sleuteloverdracht van jouw nieuwe woning.

Stap 5 – Start bouw
Selecteer en contracteer je in de bouwaanvraagfase een aannemer, dan kun je direct na het verkrijgen van de vergunning met de bouw starten. Als alles naar wens verloopt, kun je binnen 6 tot 8 maanden na het 1e gesprek met de architect met de bouw starten. Gemiddeld duurt de bouw van een woning zo’n 10 tot 12 maanden. Dit is natuurlijk afhankelijk van het bouwsysteem, de planning, de weersomstandigheden en de uitvoerende partij.