Verkoopproces

Wonen in De Oude Boomgaert
Zo werkt het!

Zorg dat je niets mist! Je kunt je nu al aanmelden als geïnteresseerde voor de woningen, dan brengen wij je als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en stappen in het verkoopproces. Nu is de verkoop van de kavels gestart en  in het voorjaar van 2020 komen ook de woningen in de verkoop. De voorlopige planning van de eerste stappen in het verkoopproces is als volgt: 

Voor de kavels:

Stap 1 - Interesse tonen
Eerder kon je meedenken over de plannen, door na je aanmelding je woonwensen aan ons door te geven. De plannen voor de woningen zijn inmiddels verder uitgewerkt.

Stap 2 - Kavelvoorkeur doorgeven
Via de interactieve kaart heb jij je favoriete kavel aan ons doorgegeven. Heb je dit gedaan voor 12 augustus 2019 dan heb je een streepje voor tijdens het toewijzen van de kavels. 

Stap 3 – Inschrijven en koopovereenkomst tekenen
De inschrijving is  gesloten. Binnenkort vindt de toewijzing van de kavels plaats. Je kunt je nog als resevekandidaat inschrijven. Dit doe je door het digitale inschrijfformulier op de website in te vullen. Hoe dit precies werkt lees je hier.  

Stap 4 – Woning samenstellen
Tot in detail bepalen hoe jouw huis eruit komt te zien. Een huis dat volledig voldoet aan jouw eisen en wensen, voor zowel binnen- als buitenkant. Met veel ruimte in én om het huis. Staat dit op jouw wensenlijst? Ga ervoor! Zelf bouwen is namelijk minder moeilijk dan je denkt. Belangrijk is goed inzichtelijk te hebben welke beslissingen je op welk moment moet nemen. Dit stappenplan helpt je daarbij. Vanaf de aankoop van de kavel tot aan de sleuteloverdracht van jouw nieuwe woning.

Stap 5 – Start bouw
Selecteer en contracteer je in de bouwaanvraagfase een aannemer, dan kun je direct na het verkrijgen van de vergunning met de bouw starten. Als alles naar wens verloopt, kun je binnen 6 tot 8 maanden na het 1e gesprek met de architect met de bouw starten. Gemiddeld duurt de bouw van een woning zo’n 10 tot 12 maanden. Dit is natuurlijk afhankelijk van het bouwsysteem, de planning, de weersomstandigheden en de uitvoerende partij.

 

Voor de woningen:

Stap 1 – Interesse tonen
Eerder kon je meedenken over de plannen, door na je aanmelding je woonwensen aan ons door te geven. De plannen voor de woningen zijn inmiddels verder uitgewerkt.

Stap 2 – Bouwnummervoorkeur doorgeven
Op dit moment worden de woningen verder uitgewerkt. Naar verwachting is het begin volgend jaar mogelijk om ook jouw bouwnummervoorkeur voor de woning door te geven. Dan zijn de plattegronden, impressies en prijsranges van de woningen ook bekend.

Stap 3 – Start verkoop
Je kan je pas vanaf de start verkoop officieel inschrijven op jouw favoriete bouwnummer. De datum voor de start verkoop is op dit moment nog niet exact bekend. Wanneer we hier meer over weten, hoor je dat als geïnteresseerde direct. Op het moment van de start verkoop is alle verkoopdocumentatie voor alle bouwnummers beschikbaar, o.a. ook de prijzen en de opties voor meer- en minderwerk. Je financiële gegevens gebruiken we uitsluitend voor een eerste selectie. Om teleurstelling te voorkomen en het toewijzingsproces zo goed mogelijk te stroomlijnen, kijken we naar jouw inkomen. De hoogte van je inkomen is niet bepalend voor toewijzing, we willen alleen voorkomen dat mensen een woning toegewezen krijgen die ze niet kunnen financieren. Uiteraard houden we hierbij rekening met de wet op de privacy.

Stap 4 – Woning samenstellen
Vanaf start verkoop zal er een meer- en minderwerklijst beschikbaar zijn, met daarin opgenomen de meest voorkomende optiemogelijkheden. Je kan jouw woning namelijk samenstellen op basis van je wensen. 

Stap 5 – Start bouw
In de loop van de tijd zullen we een voorlopige planning met betrekking tot de start van de bouw communiceren. Nadere informatie volgt.